Jednom, za rođendan svog muža htjela sam napraviti njegovu omiljenu kremasti tortu. Sve je išlo po planu.. prvo kora, pa puno puno kreme, sve to stavljeno u okrugli kalup koji ima "zatvarač" sa strane kako bi donji i gornji dio kalupa bio spojen. Torta je stavljena u frižider. Nakon par sati, izvadila sam tortu iz frizdera. I pljas... Torta je baš dobro ispala- DOSLOVNO.. ispala na pod jer se kalup nije zatvorio.. Sad svaki put dva puta provjerim je li kalup dobro stavljen.. 😊
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.