Odlučim počastit prijatelje/obitelj cobancem, pripremim sve sastojke puno mesa... gosti čekaju, ja sretna i zurim da se najedemo i kao zadnji dodatak ide carobni fant cobanac,uzmem vrećicu iskrenem jos malo i gotovo, dijete čeka kakao da moze spavat ja trazim nigdje kakao vrećice kad ona pokraj kotlica prazna, obogatila sam conanac kakaom mjesto fantom koji sam ipak naknadno dodala, cobanac je bio dosta tamniji ali i ukusan samo od tad kod mene nije slavonski nego kakao cobanac.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.