Nedavno sam imala rođendan, pa sam odlučila počatiti kolege na poslu s novom tortom , čiji sam recept pronašla na internetskim stranicama! Važno sam najavila da stiže nabolja torta na svijetu.Po sastojcima je izgledao fantastično, na izgled još i bolja...no nažalost kad sam narezala tortu i podijelila, prvom kušaću je bilo nešto čudno, no nije ništa govorio,no već drugi i treći nije mogao šutjeti te smo konstatirali da je torta slana i da sam zamijenila šećer s soli!!! Užasna sramot!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.