Eh da je bar bila tuđa greška. Ugostiti trebamo suprugU jako bitne ljude, večera treba biti savrsena, ALI on jede samo pljeskavice.. idem sva važna, jer što tu mogu kiksati. Serviram i idem nahraniti bebu, beba zaspala, vraćam se, a kaze meni taj gost..ako me otruješ ili se udavim, teško ću ti mužu pomoć. Ja buljim kao tele.. nastavlja on, od svih pljeskavica, samo s moje nisi skinula onu crvenkastu foliju...zemljo stižem. Šaumrole sam posolila, jer zasto bi stavila šećer kao sav normalan svijet
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.