Kuhajući rižoto s oslićem, htjedoh ga podliti vinom. Zgrabila sam prvu bocu bijelog vina koju sam našla, podlila rižu s oko 2dl i čekala da alkohol ispari. I čekala...čekala... Ali nakon 10 min. i dalje isparava! Pa kako?! Nagnula sam tada iz boce, čisto da provjerim, a kad ono - u boci tatina domaća šljivovica! Iskreno, rižoto je na kraju zapravo bio izvrstan, ali kako bi moj muž rekao: "Nije da se sjećaš ičeg nakon prvog zalogaja." Možda drugi puta fiš paprikaš s Fantom?
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.