Jednog lijepog dana, odlučila sam napraviti mousse od bijele čokolade. Sve je teklo glatko dok moje (ne)strpljenje nije došlo na kušnju. Naime, meni je bilo dugo čekat da se otopljena bijela čokolada ohladi dovoljno da ju stopim sa smjesom vrhnja za šlag. Kako sam ju ulila i počela miješat tako su se svi sastojci odvojili i ja sam ostala s kašom ''nečega'' u posudi. Muž me, nakon 15 godina, svako malo podsjeća na to moje kulinarsko umijeće.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.