Zaboravnost je moje drugo ime i zbog toga moje kulinarske kreacije budu posebne. Tako sam jednom prilikom krenula mijesiti orehnjaču jer su se najavili gosti. Čekam ja, čekam da se tijesto digne, dva sata prošlo, ono ništa. I skužim da sam zaboravila kvasac 😒. Nisam se mogla sjetiti kud sam ga stavila. Na kraju, u tijesto ubacila šaku čvaraka, i voila, pogača sa čvarcima moja nova kreacija. Kad sam otvorila rernu, našla ukvasani kvasac, tamo se sakrio. Kuma pohvalila pogaču, recept tražila 🤗
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.