Evo, priznajem, ponekad sam smotana, zbog čega kad skuham iznenadim i samu sebe. Sol umjesto šećera, fali glavni sastojak, zagori, ukućanima je to normalno. Kreativna iz nužne potrebe da spasim šta se spasiti da. Tako sam za Novu htjela kuhati sarmu, ali sam čekala zadnji dan da kupim meso pa ni bilo u nijednoj mesnici junetine za kupiti. Uzela zato svinjetine i teletine, koja koštala ko suvo zlato. Ljudi moji, ispala mi najbolja sarma ikad!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.