Prošlu Novu godinu dočekala sam sa prijateljima. Ispričala sam im kako je moj brat na putovanju i da se zaručio 29.12. i da sam ponosna na njega da to nije učinio točno 1.1. Pričala sam 5 min kako se meni ne sviđaju te neoriginalne zaruke na Novu godinu, Božić ili Valentinovo, kako se ne potrude nego smatraju da je taj dan toliko poseban da će to sve nadoknaditi. Da bi tu večer dočekali ponoć-Novu godinu i jedan prijatelj iz tog društva je tamo zaručio djevojku kojoj sam ja to pričala.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.