Vraćamo se u zimsko vrijeme sad već davne 1999. Stariji brat (8) trebao me (4) pričuvati dok baka skokne do susjede. Zagledao se u TV, a ja sam si išla napraviti sok. Međutim, kako metalni čep nekadašnje boca soka za razrijeđivanje nije bio dobro zavidan, ja sam si litru soka nalila po gustoj, plavoj kosi. Brat je, u panici što će reći baka, krenuo trljati kosu ručnikom i sušiti fenom. Od kose mi se napravilo skoreno gnijezdo, koje se baka idućih 5 dana mučila raščešljati.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.