Prvi put kuhala sam sarmu, mama mi je sve objasnila i sve sam tako napravila! Znam da je ona uvijek na sarmu stavljala uteg, tako sam napravila i ja. Ali...moj uteg bio je težak 7kg! Stavila sam sve kuhat i otišla radit seminar za radni aktiv. Nakon sat i pol imala sam što osjetit i vidjet! Najdraži kotlić mog tate bio je za bacit jer se sarma strasno zagorila zbog težine utega. Sve je bilo za bacit! Danas je sarma najdraže jelo moje djece, ali ja ju se još uvijek ne usudim kuhat, kuha ju mama!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.