Kada sam imala 13 godina pitala sam mamu smijem li raditi tortu za Uskrs i rekla je naravno da može samo neka bude neka mala i jednostavna. Ja sam našla recept za Milka tortu i naivno sam ju krenula raditi neznajući u što se upuštam, a mami je već bilo sumnjivo zašto pečem četiri biskvita i kakva će to biti torta, a nisam joj rekla koju tortu radim. Na kraju je torta ispala ogromna i imala je 12 kilograma i to je Uskrs koji dan danas svi pamtimo i smijemo se prisjećajući se na taj događaj.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.