Htjela sam napraviti košarice od rižinog papira kao ukras uz pohane kozice, ali kad sam ih stavila u ulje, nisu ispale kako sam htjela. Umjesto da dobijem košarice, ostale su ravne, samo su rubovi bili lagano valoviti. Bilo mi je žao, ali ih nisam htjela baciti. Odlučila sam poslužiti salatu, pohane kozice i umak upravo na njima i izgledalo je puno efektnije nego što sam planirala! Umak je ispao ljući nego inače, ali gosti su upravo hvalili izgled i ljutinu. Za mene je ostao samo jedan komad 😁
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.