Moj brat Dragec i ja smo pravili mošt, odnosno vino. U mošt je trebalo dodati prašak za vrenje, tzv. "Vrelko", kako bi se pospješilo vrenje. Dragec se ponudio da će on umiješati Vrelko u kantu vode i donijeti mi. U međuvremenu je moja supruga na to isto mjesto donijela kantu sirutke za pajceke. Ja sam onda zabunom nalio sirutku u mošt i otišao na WC. Po povratku sam kantu napravljenog Vrelka, misleći da je sirutka odnio pajcekima. Vino je bilo upropašteno, a pajceki su "kipjeli" taj cijeli dan.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.