Pozvala sam ekipu na šnelnokle koje obožavam. I svi su došli, prva godina faksa, prvi put nešt radim za društvo. Gotove šnenokle ja grabim svima, dekoriram. I jedva čekam da čujem kak im se sviđaju. Al i na njihovo pljuvanje odmah prve žličice skužim da se dogodila katastrofa. Probala sam i ja i još se sjećam tog okusa. Umjesto šećera sam stavila sol. Ostali smo bez deserta tu večer. Nastavili smo se družiti i dalje, iskupljivala sam se godinama poslije dobro pazeći što stavljam u desert.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.