Jednom prilikom odlučio sam raditi pogaču, uzeo sam recept od majke i bacio se na posao međutim prva pogača je ispala izgledom lijepa ali iznutra neispečena. Prijatelj i ja smo pojeli što se pojest dalo jer smo se baš zaželili domaće kuhinje. Već sljedeći dan odlučio sam se opet ju napravit ali malo bolje, no tu sam već neke sastojke malo mjenjao čak i stavio nečeg više a nečeg manje i to je bila najtvrđa pogača koju sam ikad jeo, čudi me da su mi zubi još uvijek tu. Nisam više radio pogače.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.