Sve je počelo s idejom o savršenoj večeri za prijatelje – domaća tjestenina s tartufima i lava cake. Tijesto je završilo poput gume, a umak od "tartufa" pretvorio se u neidentificiranu smjesu neugodnog mirisa. Lava cake? Rubovi izgorjeli, sredina sirova – pravi "vulkan u nastajanju". Na kraju sam ih dočekao s pizzama iz dostave i pričom o kulinarskoj katastrofi. Večer nije bila gastronomski uspjeh, ali smo se svi dobro nasmijali. Pouka? Nekad je bolje prigrliti greške – i naručiti pizzu!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.