Meni, kao i svakoj djevojci, jedan od najstresnijih trenutaka je onaj u kojemu upoznaješ dečka s roditeljima. To je lagan zadatak, ali zašto bi to i kod mene tako bilo. Dogovor je da ja napravim večeru, lijepo se najedemo i upoznamo. Pripremala sam kozice u umaku sa zelenom tjestinom, skuham tjesteninu, dovršavam umak i kuhačom prevrnem bočicu češnjaka u umak, znači gosti su već skoro tu, a umak kao da ćemo tjerat vampire. Na kraju,pojeli sve i upoznali se,ali od tada kozice samo u restoranu.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.