Zamolim mamu da mi proslijedi recept za štrudlice. Krenem ih praviti, pravila sam ih više puta, sve znam. Napravim smjesu, djeluje mi kao previše smjese, nije tako bilo do sada. Mislim u sebi super, bit će ih dosta. I tako napravim fil, zarolam, ispečem. One tvrde, nikakve, nabijene, nisu porasle. Ništa mi nije jasno. Vratim se na recept i vidim, pisalo je 8 ŽLICA, a ne 8 ŠALICA 😂
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.