Prošlo je mnogo godina od kada se ta nesreća dogodila. Dolazim s posla i svega mi je dosta. Kod bake kolinje,a ja bi zasladila život kuhanim kestenima. Stavljam ih u vodu i kuham na najjače,da što prije prokljućaju pa onda dalje na laganoj vatri da se sat- dva bučkaju. Kod bake na kolinju gotovi čvarci. Brzo se dajem u trk jer i njima želim omastiti brk. Za par sati dođem kući,a u kući dim i pečeni kesteni. Čista sreća da se kuća nije zapalila zbog lude glave koja je na njih zaboravila!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.