Jednom sam htjela impresionirati društvo domaćom pizzom. Napravila sam domaće tijesto, pripremila umak od rajčice, nasjeckala svježe povrće... Sve je išlo po planu ali zaboravila sam staviti papir za pečenje.Lim je bio mastan od prije, masnoća se zapalila,a kuhinju je ispunio dim. Alarm za dim se aktivirao, a umjesto mirisa pizze, svi su gledali moj pokušaj spašavanja kuhinje. Na kraju smo naručili dostavu, a ja sam naučila dvije stvari:uvijek provjeri lim prije pečenja i ne podcjenjuj dostavu!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.