Htio sam impresionirati društvo s domaćim kruhom,i to bez recepta jer"što može poći po zlu?"Umjesto da koristim prašak za pecivo,greškom sam uzeo sodu bikarbonu i stavio dvostruko više nego što je trebalo.Tijesto je izgledalo kao da će eksplodirati,ali sam mislio:"Ma to je normalno,umjetnost je u spontanost!"Kad sam ga izvadio iz pećnice,bio je tvrd kao kamen.Pokušao sam ga nožem rezati,no nož se odbio kao da reže čelik.Društvo je umiralo od smijeha.I danas me pitaju: "Kad će specijalni kruh."
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.