Bilo je to mirno popodne, a odlučio sam pripremiti bolonjez za obitelj. Na polici sam ugledao Fant mješavinu i pomislio: "Ovo će skratiti posao." Nasjeckao sam luk, popržio meso i dodao smjesu s vodom, kako piše u uputama. Međutim, dok sam miješao, osjetio sam snažan miris začina, ali pomislio sam da je sve u redu. Kad je obrok bio gotov, svi su se počeli čudno gledati. Shvatio sam da sam uzeo Fant s ljutim začinom. Uz jogurt smo spasili obrok, a naučio sam uvijek pažljivo čitati etikete.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.