Nije moja, ali ju Pamtim, možda zato sto je bakina, a baka je kraljica kuhanja. Naime žena kuha bogovski, i tako jedan dan napravi ona piletinu i mlince, jedno od njenih najfinijih jela. Brat, deda i ja smo jedva čekali rucak jer smo bili preeegladni i tako nakon juhice nagrabimo mi porcije da bi nam zavidjeli stokilaši i onaj prvi zalogaj koji bi trebao biti naaaajfiniji zapravo je bio grozan jer je baka umjesto soli, pošećerila i pile i mlince… zamislite razočarana lica.. zamislite.. Pamtim…
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.