Davno sam bila zaljubljena u dečka koji je jedno jutro došao kod mene na kavu.Dok je on na terasi čekao da mu donesem kavu, ja sam proživljavala stres u kuhinji oko kuhanja iste (tad ju nisam ni znala skuhati kako treba). Osim što mi je više od pola džezve skuhane kave uspjelo iskipjeti po štednjaku, u šalicu sam od oka odlučila sama staviti mu šećer u kavu. Tek kad je otišao vidjela sam da nije uopće popio kavu i nakon kušanja sam otkrila da je bila toliko slatka da nije uopće bila pitka.Blam!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.