Cijeli dan sam pripremala svečanu večeru za obitelj, pečenje, priloge, savršeno začinjeno povrće i tortu kao krunu večeri. Sve je bilo spremno, stol postavljen, a mirisi su mamili osmijehe. No, dok sam nosila pečenje prema stolu, poskliznula sam se na lokvicu vode. Tepsija je letjela zrakom, a ručak završio na podu. U šoku, svi smo prasnuli u smijeh, naručili pizzu i večer proveli pričajući o mom velikom finalu. I dalje me zadirkuju, ali kažu da nikad nisu bolje jeli nego tu večer.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.