Jucer sam želio napraviti gulaš. Često ga radim pa znam recept napamet. Jedan od glavnih sastojaka je fant za gulaš i paprikaš, ali umjesto toga ja sam stavio fant za punjenu papriku i sarmu. To sam shvatio kasnije kad sam vidio da imam jos 3 fanta za gulaš, a toliko sam ih i kupio, ali onog za punjenu papriku i sarmu nije bilo. Makar moram priznati okus gulaša je bio odličan. Možda cu u buducnosti jos koji put u gulaš staviti fant za punjenu papriku i sarmu.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.