Pa, ljudi moji, to vam je bilo ovako:suprug i ja smo petu godisnjicu braka htjeli proslaviti kod kuce, uz dobru pecenku, jer, eto prijasnjih godina smo slavili u mondenim restoranima ( ha-ha:mos'mislit!). Elem, ja, kao tada vec recimo iskusna domacica, htjedoh ispeci tu divnu pecenku, pa sam izvadila iz freeza vecer prije plecku domace gice koju mi je poslala moja mama. I odemo spavati....no drugo jutro htjedoh nahraniti macu po imenu (necet vjerovat!)-DZINDZO i istu nadjem kako zvace nase meso
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.