Bila sam trudna s drugim djetetom i taman su me prošle mučnine. Imala sam svježeg povrća i lijep komad suhog mesa, pa sam odlučila skuhati veliki lonac maneštre. Začinila sam je omiljenim začinima. Nakon nekoliko sati kuhanja primijetila sam puno sitnih crvića unutra. Potom sam uvidjela da je od začina dobio neželjene stanovnike. I tako sam upropastila cijelu maneštru, ostala gladna, a zahvaljujući hormonima čak i zaplakala 🤣 i ne, ni danas se tome ne smijem!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.