Ok, ovo je baš zeznuto pitanje... Ali, ne zato što ne radim greške, Nego zato što ih radim stalno... Neke su smiješne, a neke baš teške! Izabrat ću samo jednu, Na blef, Možda mi se smiluje Podravkine nagradne igre šef! Dakle, ovako: Napraviti perkelt je lako... Ali, ono što moga muža mori, Je što meni perkelt Redovito zagori! Djeca se guše u toj deliciji, Da je zagoren, u našoj je tradiciji... U našoj obitelji, Recept se prenosi s koljena na koljeno... To znaju i prijatelji: Perkelt= zagoreno
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.