Nije bio prvi put ali je bio takav dan.Najavili se gosti a ja s posla usput kupiti muffine.Sve u letu mutim ja to da brže ispečem a ono smjesa leti po cijeloj kuhinji.Mislim si ja pa nije to nekad bilo tako rijetko šta se dogodilo kada ono stavlla 12.5 dcl vode umjesto 1.25dcl.Nista dorada brašnom, još koje jaje,šećera i napravila ja biskvit, posula odozgora one cokoladne zvijezde i top kolač. Nisam se sjetila slikati ali dekorativno je bilo a očito i fino jer se pojeo.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.