Jednom sam kuhala ručak za cijelu obitelj i odlučim raditi piletinu u umaku od vrhnja. Sve super, sve ide po planu dok ja iz nekog razloga ne odlučim staviti jogurt u taj umak od vrhnja. To je bilo groznog, kiselog okusa i kao okej idem ja to popraviti tako što ću dodati malo šećera u to. Znači, muka mi je i sad kad ovo pišem i prisjećam se jer je umak imao okus kao kad povraća netko tako da sam i sama skoro povraćala kad sam probala. Na kraju ga nisam poslužila, nego bacila i napravila novi.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.