Dan nakon vjencanja useljavamo se u nas prvi stan. Dolaskom u stan jedva smo cekali da napravimo krumpire u pecnici, uz svinjsku mast, s malo mrkve, paprike i zelenila… ulazimk u stan i gle šoka! - 10kg brašna posipano po podu, 5kg rize rastreseno u sofu, madracu, znaci kaos. Nakon 5 sati ciscenja krecemo raditi krumpire, ali nakon 30min skuzimo da pecnica bas i ne grije, pa krumpir prebacujemo u tavu… (kardinalna greska) na kraju jeli smo tvrdi, crni krumpir, kojeg smo nazvali karbonski 😂
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.