Bila sam kuma na vjenčanju svoje najbolje prijateljice te ambiciozno obečala ispeći tortu za njezino djevojačko veče. Kolače sam dobro radila, ali još do tada nisam ispekla ni jednu tortu. Mislila sam da mi to neće biti nikakav problem jer kao koja razlika može biti u pravljenju kolača i torte. Naravno gadno sam se zeznula i torta mi se skroz raspala, a ja u panici jer sam obećala. Na kraju je mama, u posljednji trenutak, morala spašavati situaciju da torta nekako stoji i donekle da izgleda.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.