Ta greška se ne zaboravlja,toliko da se i svaki Božićni ručak spomene. Ja, naobudna samouka kuharica odlučila je spremiti veliku puricu sa svim dodatcima. Mlinci, punjenje, one ukrasne papirnate čarapice.. sve u američkom stilu. Prva greška je ta šta nisam znala da purica dolazi s iznutricama u plastici a druga je bila ta šta su čarapice bile od papira. Prvih sat vremena je sve bilo u redu ali zato sljedećih sat se širio miomiris paljevine koja zamiriše svakog Božića kada krenu zadirkivanja.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.