Jednom sam pripremala pile za pečenje u pećnici.Sve sam pripremila,od marinade do punjenja, ponosno stavila u pećnicu i nestrpljivo čekala kada će se ispeći.Prolazile su minute,sat,dva sata,no nikakve promjene se nisu događale,pile je bilo sirovo. Ja sam bila uvjerena da se pećnica pokvarila,a muž je nakon detaljnog pregleda pronašao kvar-protvan od pećnice je bio postavljen na najvišoj žici rešetke i to je sprječavalo da se piletina ispeće,a ja sam se kasnije sjetila da je to bila moja greška!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.