Jednom sam radila čizkejk i trebao je ići mljeveni keks, ja nisam imala ! Ali sam imala bademe! Odlučila sam se samljeti bademe u mlinci za kavu i to pomiješati s maslacem i staviti kao podlogu! Ali nije bilo dosta po gramaži padam ja u to Ubacila još i zobene pahuljice!😱😱😱 Kada sam to probala bilo je onako, ne bas fino! Međutim kako gore ide još krema od sira, te sam stavila voća vise nego piše(jer Ledo voća uvijek imam) tako je bio fin taj čizkejk , ali i zdrav!💪
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.