Musaka od tikvica i puretine
50 min
4
Ponekad je pripremajući obroke na dnevnoj bazi vrlo teško biti originalan. Stoga slijedi mali doprinos ljubiteljima novotarija i bijelog mesa za stolom: musaka od tikvica i puretine, u kojoj je mjesto i šampinjonima.
Sastojci
300 g
purećih prsa
3 žlice
maslinova ulja
40 g
naribanog sira ribanca
malo
ulja
50 g
Podravka Glatkog brašna
100 ml
vrhnja za kuhanje
1
1 Fant umak od gljiva
150 g
šampinjona
600 g
tikvica
PRIPREMA
Na zagrijano maslinovo ulje stavite mljevenu puretinu i kratko popecite. Dodajte šampinjone narezane na listiće pa sve zajedno pirjajte oko 15 minuta. Sadržaj Fanta uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok umak ne zavri. Kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri neprestano miješajući. Uzdužno narezane ploške tikvica uvaljajte u brašno i kratko popecite na ulju. U namašćenu vatrostalnu zdjelu slažite redom tikvice, zatim meso, a završite redom tikvica. Prelijte pripremljenim umakom i posipajte naribanim sirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
POSLUŽIVANJE
Poslužite s kiselim vrhnjem ili jogurtom.
SAVJET
U receptu možete koristiti i mozzarellu.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?