Ćufte sa sirom u umaku od rajčice
60 min
4
Trenutak kad zagrizete ćuftu i otkrijete iznenađenje u obliku komadića topljenog sira izmamit će vam osmijeh na lice. Stoga, ne oklijevajte, ćufte sa sirom u umaku od rajčice pripremite i za svoje ukućane. P.S. moramo vas upozoriti, za ovo jelo traže se repete :)
Sastojci
100 ml
mlake vode
500 g
miješanog mljevenog mesa
150 g
sira (edamer, gauda,…)
1
Fant mješavina za ćufte (60 g)
Vegeta Maestro Crni papar mljeveni
sol
1 žličica
Podravka Pekmeza od šljiva
1/2 žličice
Vegeta Maestro Bosiljka
100 ml
Podravka Passate
390 g
Podravka Sjeckane rajčice
1 češanj
češnjaka
4 žlice
maslinova ulja
50 g
luka
PRIPREMA
Sadržaj vrećice Fanta promiješajte s vodom i ostavite stajati nekoliko minuta. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant te dobro promiješajte. Dodajte sir narezan na kockice, promiješajte i oblikujte ćufte. Luk sitno narežite i stavite na zagrijano ulje. Popecite ga do zlatne boje, dodajte protisnuti češnjak, sjeckanu rajčicu, passatu, bosiljak i pirjajte na laganoj vatri 10 minuta. Dodajte pekmez od šljiva, crni papar i posolite. Kad dobijete umak željene gustoće u umak dodajte ćufte, poklopite i pirjajte na laganoj vatri 20 minuta.
POSLUŽIVANJE
Ćufte sa sirom u umaku od rajčice poslužite s kuhanim špagetima, rižom ili pire krumpirom.
SAVJET
Umjesto polutvrdog sira možete koristiti mladi sir.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?