Kremasta juha od krumpira i kobasica
70 min
6
Lajkamo kremaste juhe, a pogotovo one koje zahvaljujući bogatstvu sastojaka mogu funkcionirati kao samostalno jelo. Kremasta juha od krumpira i kobasica, uz dodatak prepečenog kruha garantirano će idealan obrok na kraju radnog dana.
Sastojci
1 žlica
maslinova ulja
300 g
svježih mesnih kobasica
1 stapka
celera
1-2
mrkve
1
Fant za gulaš i paprikaš
100 g
divlje riže
2
srednja krumpira
200 ml
vrhnja za kuhanje
½ žlice
nasjeckanog peršina
PRIPREMA
Kobasice izvadite iz omota i dodajte u posudu sa zagrijanim uljem. Lopaticom kobasice razdvojite na manje komade, popecite do zlatne boje, a zatim izvadite na tanjur sa strane. U istu posudu na preostalu masnoću stavite stapku celera mrkvu narezane na ploške. Popecite na laganoj vatri uz miješanje oko 5 minuta. Ulijte 700 ml vode i umiješajte Fant. Kad zavri, pustite da pirja na laganoj vatri nekoliko minuta, a zatim vratite kobasice. Dodajte divlju rižu i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta. Zatim dodajte krumpir narezan na kockice i kuhajte još 15 minuta dok se divlja riža i krumpir ne skuhaju. Ulijte vrhnje i pustite da se zagrije.
POSLUŽIVANJE
Poslužite s nasjeckanim svježim peršinom.
SAVJET
Umjesto svježih mesnih kobasica možete koristiti začinjeno mljeveno meso.
Pogledaj slične, ali jednako ukusne recepte
U redu je ponekada biti izbirljiv. Sve dok u kuhinji imaš Fant, svako tvoje kuhanje će biti uspješno, koji god recept odabereš. Fantastično, zar ne?