Kremasta juha od krumpira i kobasica

Trajanje recepta

70 min

Količina

6

Lajkamo kremaste juhe, a pogotovo one koje zahvaljujući bogatstvu sastojaka mogu funkcionirati kao samostalno jelo. Kremasta juha od krumpira i kobasica, uz dodatak prepečenog kruha garantirano će idealan obrok na kraju radnog dana.

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Kobasice izvadite iz omota i dodajte u posudu sa zagrijanim uljem.
  2. Lopaticom kobasice razdvojite na manje komade, popecite do zlatne boje, a zatim izvadite na tanjur sa strane.
  3. U istu posudu na preostalu masnoću stavite stapku celera mrkvu narezane na ploške.
  4. Popecite na laganoj vatri uz miješanje oko 5 minuta.
  5. Ulijte 700 ml vode i umiješajte Fant.
  6. Kad zavri, pustite da pirja na laganoj vatri nekoliko minuta, a zatim vratite kobasice.
  7. Dodajte divlju rižu i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.
  8. Zatim dodajte krumpir narezan na kockice i kuhajte još 15 minuta dok se divlja riža i krumpir ne skuhaju.
  9. Ulijte vrhnje i pustite da se zagrije.
Posluživanje recepta
POSLUŽIVANJE

Poslužite s nasjeckanim svježim peršinom.

Savjet za recept
SAVJET

Umjesto svježih mesnih kobasica možete koristiti začinjeno mljeveno meso.