Kuhala sam ručak za sebe i prijateljicu i kupila umak za marinade, mediteranski. Podsjećalo me ne more i neku svježinu pa sam očekivala da će to biti neki osvježavajući objed. Međutim, nisam znala da umak za marinade znači da prelijemo meso, za cca 150g mesa iskoristila sam cijelu bočicu marinade i u tome spremila meso. Tako sretna sam poslužila zgotovljeni ručak. Naravno da kad smo uzele prvi zalogaj smo vidjele da nije dobro😂 Nažalost umjesto mog "osvježavajućeg" mesa išla je dostava. 🤷♀️
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.