Na početku svog amaterskog kuhanja htjela sam napraviti rižoto. Dodala sam rižu u vodu, naravno od oka. Dodala sam toliko veliku količinu riže, ne razmišljajući da će ona nabujati. Nakon nekoliko trenutaka vratila sam se da ju malo izmiješan. Imala sam što vidjeti. Vode više nije bilo, a riža se zalijepila za zdjelu. Umjesto da u to sve dodam još vode, uzela sam kuhaču i krenula miješati. Na kraju kuhača je pukla, a zdjelu zajedno sa zagorenom rižom sam bacila u smeće. 😅😂
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.