Kasno uvečer odlučim napraviti buhtle jer zašto bih išla spavati, kad mogu praviti buhtle. Zamijesila sam tijesto, napunila, ispekla, probala i bacila u smeće. Umjesto secera, stavila sam sol. I dalje je želja za buhtlama bila jača od želje za snom, a nutelle više nema, tražim na netu trgovinu koja radi 0-24, odvezem se po nutellu, dođem kući, zamijesim novo tijesto, napunim i stavim peći. U međuvremenu zaspem, buhtle su izgorile i druga tepsija buhtli je u smeću. Od tad ne jedem buhtle. 😤😫
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.