Bila sam trinaest godina i odlucim ja iznenaditi tatu i brata s kolačima. Tata je jednostavno obozavao kolače a i brat isto tako. Gledam ja u maminu knjigu i naiđem na jedan recept gdje nije puno napisano, reko super ja cu ovaj pravit bas jednostavan kolač. Kada samvja to zamjesila, ja sam tek onda shvatila da ne pravim svatovski kolač, već da su to ṣ̌ape.......Super su bili. Ali ja sam pola dopodneva i cijelo poslije podne pravila te kolače...jer je mama napisala svatovska tura.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.