Kad je tatina sestrična, profesionalna kuharica iz Michelinovog restorana, prespavala kod nas, odlučio sam je impresionirati sourdough foccacciom. Sve je izgledalo savršeno, ali iz pećnice je izašla debela palačinka umjesto pahuljastog kruha. Uz smijeh, rekla je: "Okus je stvarno odličan, a prozračnost će doći s vježbom." Pojeli smo sve do zadnje mrvice, a ja sam shvatio – uz Kenwood Cooking Chef XL, napokon bih mogao napraviti savršenu foccacciu!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.