Već sam bezbroj puta pravila ledeni vjetar....tako je sin i ovaj put za rođendan poželio da napravim veliku tortu za njegovo društvo.... Beze kore su poznate po osjetljivoj strukturi....ali.....šta je to za mene.... Na rubu tace ostalo je malo sitnih mrvica kore...pa sam to pokušala ukloniti blago nakrećući tacu zajedno s korom.....iiiiiiii.....puf! 😱 Što reći....torta je bila odlična i sa 2 umjesto 3 kore....a smrvljene ostatke smo iskoristili za desert u čaši. I greške su za ljude 😁
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.