Nikada zaboraviti necu, Udala sam se i idem da kolać pravim, krema je obican puding od vanilije, i tako krene šou... Stavim 1 i pol litru mlijeka kuhati na jedan puding, i kuham i kuham, kad se meni nakako da zgusne, a sta sada, zovem supruga na telefon jer je radio, reko kuham puding i nikako da se zgusne. Pita on mene koliko si mlijeka stavila, pa reko kako piše 1/5, pita on opet pa kuliko si stavila, pa 1 i pol litra.., on meni, pa ne toliko nego pola litre, ponovo u školu ici 😊
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.