Slušaj ovo, napravila sam glupost s pizzom. Stavim je u pećnicu, upalim i čekam. Povremeno provirim, mislim si: 'Super izgleda!' Ali prolazi sat, dva… a pizza ista! Već gladna, otvorim pećnicu, pipnem tijesto – hladno! Shvatim da nisam upalila pećnicu nego samo SVJETLO! Pizza je dva sata stajala pod reflektorom, kao na modnoj pisti, umjesto da se peče. Na kraju sam naručila dostavu, ali hej, barem je izgledala savršeno cijelo to vrijeme!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.