Kad sam imala otprilike 6 godina, ljetovali smo s mojima bakom, djedom i pradjedom. U želji za nekim slatkim iznaneđenjem, otvorila sam frižider i krenula u pregled sadržaja. Bingo!!! Našla sam ogromnu šalicu od pola litre punu soka i pohlepno nagnula. Bilo mi je čudno da je crveni sok u šalici u friđu, ali ok, događale su se i čudnije stvari u životu. E, pa... to je bio moj prvi susret sa zagorskim vinom. Pradeda Miško, hvala ti za ovo iskustvo i počival u miru! Živili!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.