U ponoć sam radila tortu za goste sutradan i trebalo je staviti pola decilitra mlijeka a ja sam stavila pola litre. Nisam odmah shvatila grešku, nego tek kasnije dok sam kremu stavljala između biskvita. Poludila sam al bilo bi šteta baciti kolač (koji nije baš jeftin) pa sam dodala gustina i pokušavala ga spasiti na sve moguće načine ali nisam se usudila ponuditi ga gostima nego sam ga dala mužu i djeci da ga pojedu. Nisu ni oni bili baš oduševljeni :/ ali barem se nije bacio.
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.